tips voor spelen

speelgoed

Speelgoed kan je kind spelenderwijs helpen bij het oefenen van de aangedane hand. Maar dan moet je het juiste speelgoed wel in huis hebben. Tanja, moeder van een kind met hemiparese, heeft het antwoord. In haar webshop toys42hands kun je speelgoed vinden dat geschikt is.

speeltuinen

Zoek je een speeltuin waar je kind met hemiparese GMFCS 1 ook kan spelen? Fiets dan eens op een moment dat je zonder kinderen bent door je buurt en check ze eventjes. Weet je niet waar je speeltuintjes kunt vinden, of kun je overdag niet alleen weg? Kijk dan eens op playadvisor.co. Je kunt er allerlei kenmerken aanvinken, en er staan ook vaak foto’s bij. Trapjes van glijbanen en klimrekken lijken soms eng, maar het kan zomaar zijn dat je kind je gaat verrassen.

lego steentjes uit elkaar halen

Kan je kind bij het spelen met lego de steentjes niet goed van elkaar krijgen? Daar zijn hulpjes voor. Ze heten in het Engels brick seperator en in het Nederlands stenen wipper of elementensplitser of lego hulpje. Lego code is 630. Hij is te koop via de lego shop of via marktplaats.

midgetgolf / minigolf met een arm / hand

Tot een bepaalde lengte kon onze zoon nog minigolfen met een standaard midgetgolf-stick. Hij zette de stick in zijn oksel en richtte met zijn hand. Dat ging harstikke goed. Maar na een flinke groeispurt ging dat ineens helaas niet meer. We vonden een oplossing: een zelfgemaakte telescopische midgetgolf-stick.

Online kochten we twee standaard sticks via de groothandel, Axitraxi: https://www.axitraxi.nl/aanbod/attracties-kopen/midgetgolf/midgetgolfstick-volwassenen-groen/ . Van de een zaagden we de onderkant af. Van de ander zaagden we een klein stukje van de bovenkant van het handvat af. Daar zat een opening onder waar de eerste in paste. De ene stick ging in de andere en voila: een langere, eenhandige minigolfstick! Lekker golfen!

zelfgemaakte telescopische minigolfstick voor eenhandig minigolfen (C) foto trudy van rooij