tips voor kleding

shirts en truien

Bij shirts en truien let je op of de hals wijd genoeg is zodat deze gemakkelijk over het hoofd getrokken kan worden. Polo-shirts zijn fijn, maar let wel op dat de stof niet kriebelt. Kinderen met hemiparese zijn vaak wat prikkelgevoeliger. Koop eerder een maat te groot dan passend of net te klein.

ritsen

De ergotherapeut kan je kind leren zijn rits te sluiten. Om wat te helpen kun je een kraal aan de rits hangen, zodat er betere grip mogelijk is. Er is ook een magnetische rits te koop. Namelijk op de markt in verschillende steden bij https://www.vanderwijstkleinvak.nl/.

broeken

Let bij broeken op de pijpen. Als ze wijd genoeg zijn, vallen ze over de beenspalk. Zijn ze strak genoeg dan kunnen ze erin. Broeken met elastiek in de band zijn handiger aantrekken dan eentje met een knoop, hoewel ook de ergotherapeut hierbij kan helpen. Er zijn knutselvaardige moeders die in een handomdraai van een broek met knoop een broek met elastiek maken. Of die ritsen naaien aan de onderkant van broekspijpen.

handschoenen en wanten

  • Om een spastisch kinderhandje warm te houden als het buiten koud is, kun je kiezen voor een wantje of handschoen waar je de vingertjes gemakkelijker in gestopt krijgt.
  • Een handschoen of wantje met een rits over de rug van de hand. Je kunt ze onder andere vinden bij Decathlon.
  • Een want/handschoen. Dit is een handschoen zonder vingers waar een stukje want aan vast zit die je over de vingers kunt vouwen. Je kunt ze onder andere vinden bij Decathlon. Maar ook via Aliexpress (in China) zijn ze te koop voor weinig. Zoek daar op vingerloze handschoenen in de categorie kinderen. Soms liggen ze bij de Action of bij de Scapino.
  • Een sok kan natuurlijk ook
  • Fietst je kind en wil je zo min mogelijk gedoe en zo veel mogelijk zelfstandigheid dan kun je op het stuur handwarmers bevestigen. Dat zijn een soort mouwen die over de handvatten hangen.